Experts bloggen over vakgebied

Op HollandBizzLatinAmerica komen experts uit Nederland en Latijns-Amerikaans aan het woord. In de vorm van blogs over onderwerpen waarmee zij vanuit hun vakgebied of passie mee te maken hebben. Soms zijn het journalisten, dan weer gastschrijvers die input leveren.

Discussie

Met hun digitale pen zetten zij zaken in een ander perspectief. De bloggers informeren over bepaalde items. Ze geven via het weblog bezoekers van de website iets persoonlijks mee over het land waar zij actief zijn. Met hun blogartikelen zetten ze daarmee mogelijk aan tot een zinvolle discussie. Als team achter HollandBizzLatinAmerca nodigen wij u uit om te reageren op de blogs op onze portal.

Zakendoen in Colombia: waar let je op?

Geplaatst op 17 June 2016 door Jens Holierhoek

thumbnail

Niet als zakenman, maar wel als consument heb ik dagelijks te maken met hoe de Colombianen zakendoen. En dat is vaak net iets even anders dan wij Nederlanders.
Lees verder >

Netwerken tijdens de International Business Day

Geplaatst op 02 May 2016 door Wim Noordam

thumbnail

Als mede-initiatiefnemer van HollandBizzLatinAmerica is het leuk en nuttig om te blijven netwerken. Zo was ik 18 maart op het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag voor presentaties over de Nieuwe Wind in Argentinië. In Argentinië vinden namelijk snelle politieke en economische veranderingen plaats. Voor Nederlandse bedrijven ontstaan kansen, vooral in de topsectoren Agri&Food, Water, Logistiek en Energie. Woensdag 30 maart was ik op de Ambassadeursconferentie, eveneens in Den Haag, om informatie te verzamelen en te netwerken.
Lees verder >

Mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven in de Healthcare: Revalidatie en preventie in Mexico, Panama en Costa Rica

Geplaatst op 12 April 2016 door Brigitte Duffhues

thumbnail

Zoals op wereldniveau het geval, blijft Latijns-Amerika ook niet achter bij de ontwikkelingen voor revalidatie en preventie. Ook in de Latijns-Amerikaanse landen neemt het geboortecijfer af en wordt de bevolking steeds ouder wegens de sterk verbeterde levensomstandigheden.
Lees verder >

Verover Nieuwe Markten

Geplaatst op 29 March 2016 door Wim Noordam

thumbnail

17 maart ging ik met een oud klasgenoot naar het Theater Gooiland in Hilversum voor een evenement voor startende exporteurs: Verover Nieuwe Markten. Het was de derde editie. Altijd inspirerend om ondernemers te spreken die hun geld (willen) verdienen over de grens, die nieuwe markten verkennen of willen leren kennen. Nederlandse bedrijven verdienen hun geld voor een groot deel over de grens. Daarom is het goed te zien dat de overheid zich actief inzet voor de belangen van Nederlandse bedrijven in het buitenland.
Lees verder >

Politieke crisis, economische crisis, identiteitscrisis – wordt het nog wat met Brazilië?

Geplaatst op 21 March 2016 door Petra Benes

thumbnail

Als u het nieuws zelfs maar zijdelings heeft gevolgd zal het u waarschijnlijk niet ontgaan zijn dat er nogal wat aan de hand is in Brazilië. De verwachting is dat de Braziliaanse economie dit jaar met 3 % krimpt, van het ‘booming’ Brazil dat in 2010 een groeicijfer van 7,5% liet zien is nu weinig meer over. Het enorme corruptieschandaal waar Brazilië al een tijdje onder gebukt gaat, waarbij het gaat om miljarden en waar naar het schijnt honderden mensen bij betrokken zijn, heeft u vast ook wel meegekregen. De afzettingsprocedure die President Dilma Rousseff (hierna gewoon Dilma, zoals de Brazilianen dat ook zeggen) boven het hoofd hangt komt u waarschijnlijk ook niet onbekend voor. Wat is er toch met Brazilië aan de hand, en, belangrijker, komt het weer goed?
Lees verder >

Export is mensenwerk: hoe maak je van export een succes?

Geplaatst op 29 February 2016 door Inge Heetvelt en Marianne ten Hoedt

thumbnail

Internationale handel en export is van wezenlijk belang voor de Nederlandse economie. Talloze ondernemers in het MKB gaan de internationale uitdaging aan. 
Maar hoe maak je van export een succes?
Lees verder >

Exporteren naar Latijns-Amerika.

Geplaatst op 03 December 2015 door Wim Noordam

thumbnail

Woensdag 25 november 2015 was ik aanwezig op het evenement Road2LatinAmerica in het MeetingDistrict in Nieuwegein. Er was een flinke opkomst, precies wat ik verwacht had. Nederlandse ondernemers kijken al snel over de grens. Latijns­-Amerika is een opkomende regio met economische groeimogelijkheden.
Lees verder >

Onderhandelen met Spaanstalig Latijns-Amerika.

Geplaatst op 09 November 2015 door Wim Noordam

thumbnail

Op 4 november 2015 was weer het Nationaal Export Event. In Bussum dit keer. Samen met één van de initiatiefnemers van Hollandbizzeastward.com ging ik op weg naar het evenement. Van een parkeerplek gingen we in een veel te grote pendelbus met enkele mensen naar het Spant.
Lees verder >

Auteur worden?

Word expert op ons platform

Wij komen graag in contact met specialisten die hun kennis via onze portal willen delen. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Deelnemen
(advertenties)
banner

Nieuwsbrief

nieuwsbrief

Meld u aan!

Schrijf u in voor onze gratis reguliere nieuwsbrief. En blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen.

Inschrijven

    Preferred partners:

  • logo